06.02.2020

Loppuelämän lupaus

Ei ollut tarkoitus uuden vuoden kunniaksi luvata mitään. Kuitenkin mennyt vuosi ja muutamat sitä edeltävät ovat olleet hyvin tapahtumarikkaita ja osittain erittäin raskaita. Olen kiitollinen siitä, että jokaisella vuodella on ollut enemmän hyviä asioita kuin niitä huonoja. Olen kuitenkin päättänyt, että uusi vuosi tulee olemaan parempi.

Aion pitää enemmän huolta itsestäni. Olen aina laittanut läheisimmät itseni edelle ja tiettyyn pisteeseen asti, sehän on aivan okei. Olen kuitenkin ajoittain huomannut kuluttavani itseäni sillä, että en huolehdi omasta hyvinvoinnistani yhtään. Sitten sen on aina ymmärtänyt, kun makaakin osastolla tipassa huonokuntoisena kipujen takia, että hitto, olisiko taas pitänyt panostaan omaan terveyteen aiemmin?

Joten sovitaan niin, ettei tämä ole uuden vuoden lupaus. Sovitaan, että tämä on mun koko loppuelämän lupaus, mihin aion aina pyrkiä.

Aion pyrkiä tästä eteenpäin olemaan terveempi, kaikilta niiltä osin kuin se vain on mahdollista. Aion pyrkiä olemaan parempikuntoinen sekä vahvempi niitä hetkiä varten, kun endometrioosi haluaa vallata kehoni ja tehdä minut heikoksi. Aion päivittäin olla kiitollinen keholleni siitä taakasta, minkä se on tähän päivään asti jaksanut kantaa. Siitä voimasta, mikä kehostani on jokaisella kipujaksolla kummunnut ja jonka vuoksi olen ne jokaikiset kipujaksot jaksanut kulkea läpi.

Kuinka aion pystyä tähän?

Olemalla itselleni armollinen. Pyrin siihen, että en vaatisi itseltäni liikoja asioiden suhteen, joihin en voi lopputtomiin vaikuttaa. En stressaa siitä, mikä ei vielä ole ajankohtaista. Teen parhaani, sillä sen täytyy riittää sillä hetkellä. Unohdan loput, sillä kaikkeen en yksinkertaisesti voi vaikuttaa tai kykene huolehtimaan kaikesta yhtä aikaa.

Sinulle siellä? Muista sinäkin yllä olevan kappaleen asiat. Muista päivittäin kehua itseäsi ja kiittää kehoasi. Olet riittävä ja juuri hyvä tuollaisena kuin olet.

Susanna